טיפול בחרדות קשות – מהו התהליך? ‏

חרדה קשה

ישנן אפשרויות רבות לטיפול בחרדות קשות. ספק טיפול עיקרי יכול לבדוק כל מצב רפואי בסיסי. אם רופא מגלה שאדם סובל ממחלת נפש, הוא עלול להפנותם לפסיכיאטר או לפסיכולוג. פסיכולוג הוא רופא המתמחה בטיפול בהפרעות נפשיות. מקצוענים מסוימים לבריאות הנפש מספקים ייעוץ כדי לעזור לאנשים להתמודד עם דאגותיהם.

פסיכותרפיה היא אפשרות למי שסובל מחרדה קשה. זה כרוך בשיחה עם איש מקצוע מיומן ובעבודה על הסיבות הבסיסיות. טיפול קוגניטיבי התנהגותי נועד לשנות את החשיבה המעוותת ואת ההתנהגות המובילה לחרדה. זה עוזר לאנשים להתמודד עם התסמינים שלהם על ידי למידת אסטרטגיות ספציפיות. טיפול בחשיפה הוא אפשרות אחרת. הדבר כרוך בהדרגה בחשיפת חולים למצבים המעוררים את חרדתם. היא מסייעת להם לפתח ביטחון בניהול דאגותיהם ולצמצם את חשיפתם למעוררי חרדה.

מדוע טיפול בחרדות קשות הוא כה חשוב?

בנוסף למתן טיפול רפואי נפשי, מטפל עיקרי יכול להפנות את החולה לייעוץ או טיפול תרופתי. בדרך כלל, למטופל תינתן תוכנית טיפולית המתמקדת בלמידה על ההפרעה וכיצד להתמודד איתה. תוכנית טיפולית זו צריכה לכלול סקירה של התסמינים, כאשר הם מתרחשים, ואם הם הופכים גרועים יותר או פחות תכופים עם הזמן. בנוסף לכך, אדם עם חרדה צריך להיות מודע לכל היסטוריה משפחתית של מחלות נפש או כל חוויה טראומטית בילדותו. הרופא צריך גם לדון בבעיות פיזיות או נפשיות שאולי תרמו לדאגה.

ברגע שאיש מקצוע לבריאות הנפש יזהה את הבעיה, המטופל יופנה לספק טיפול ראשוני להערכה נוספת. על ספק הטיפול העיקרי לשים לב לתחילתם ולשיפורם של התסמינים ולבקש מהם לתמוך בהם. ללא קשר לסוג הטיפול, המטופל צריך לדבוק בתוכנית ולהיות עקבי עם טיפול. יש ליטול את התרופה שנקבעה על ־ ידי ספק בריאות הנפש בהתאם ללוח הזמנים שנקבע. תוכנית הטיפול צריכה לכלול רשימת אסטרטגיות לניהול התסמינים.

בנוסף להפניה של ספק טיפול ראשוני, החולה יכול גם לבחור לראות רופא העוסק בבריאות הנפש. המטופל צריך לדבר על הסימפטומים עם מטפלת נפשית. על המטפל העיקרי לשים לב לתסמינים ולמידת השפעתם על חיי היומיום. בנוסף לכך, על המטופל להיות מודע לחוויות טראומתיות כלשהן בחייהם או בסביבתם. אם החולה חווה את הסימפטומים של חרדה קשה, הם צריכים גם לרשום כל מצב פיזי שעלול להשפיע על רווחתם.

הטיפול בחרדות קשות מבוסס על הגורם להפרעה ועל חומרתה. חשוב לשים לב מתי מתחילים תסמיני החרדה ומתי הם משתפרים. אם אדם חווה התקפי חרדה חוזרים ונשנים, עליו לראות ספק בריאות הנפש בהקדם האפשרי. רופא ימליץ על טיפול שמתאים לבעיה הספציפית. טיפול כזה יטפל בשורש הבעיה ויטפל בו.

הצעד הראשון הוא ללמוד על הסימפטומים של ההפרעה והטיפול בה. הצעד הבא הוא לדבר עם ספק בריאות הנפש שלך ולבקש תמיכה מחברים ומשפחה. חשוב לדבוק בתכנית הטיפול. יש לקחת תרופות על בסיס קבוע ויש להשלים את הטיפול באופן קבוע. כמו בכל טיפול, עקביות עושה את כל ההבדל בהצלחת הטיפול. יתר על כן, הטיפול צריך להיות מבוסס על אסטרטגיה שפותחה בהתייעצות עם ספק בריאות הנפש שלך.

השלב הראשון בטיפול בחרדות קשות הוא ללמוד על ההפרעה. אתה צריך לדבר עם איש מקצוע לבריאות הנפש ובני משפחתך. יש לציין בפירוט את הסימפטומים של החרדה ולתעד גם אותם, ויש ללוות אותם בסימפטומים אחרים. ספק הבריאות שלך יוכל לקבוע את הגורם השורשי לחרדה שלך ולהציע אסטרטגיות שיעזרו לך להתמודד עם הסימפטומים. בסופו של דבר, הטיפול בחרדות קשות צריך להיות מבוסס על הצרכים שלך.